Ај-Ти едукација и повезана занимања

Читава Ај-Ти структура и имовина не може да функционише без тима посвећених стручњака попут администратора и техничара. Наравно, структура таквог тима уме да варира од компаније до компаније у зависности од њене величине, делатности, локације и других фактора. Такође, вештина и способности индивидуалних чланова па самим тим и целокупног тима није константна. Поред тога, врхунски стручњаци у овој области имају обичај да захтевају прилично високу надокнаду у односу на остатак запослених, а по правилу је обично и добију.

Па ипак, због природе посла, већини фирми се не исплати да држе читав тим стручњака за информационе технологије на платном списку, већ само да их унајмљују по потреби. Зато су ту читаве фирме пуне таквих стручњака као и фриленсери који нуде своје услуге на отвореном тржишту. Поједини међу њима су толико успешни да их често унајмљују као испомоћ постојећим тимовима задуженим за информационе технологије или у својству консултанта или у појединим кризним ситуацијама које знају да искрсну.

Ова помама за стручњацима у области информационих технологија је довела до експлозије „стручњака“ па је тешко разликовати квалитетне професионалце од превараната. Чак се и фирмама понекад више исплати да по потреби врше едукацију постојећег кадра како би их оспособили да врше поједине радње сами, или бар да буду у стању да управљају направама које је власник набавио, а све то у циљу побољшања радног учинка као и конкурентности.

Запослени, с њихове стране, гледају да се што више усаврше јер им је јасно да је конкуренција на тржишту рада све већа и јача па је ово једини начин да се изборе за оно што им по праву и припада. Ово нарочито важи за млађе раднике који нису имали прилику да искусе чари социјализма и сигурних радних места. Резултат оваквих ад хок тренинга и семинара јесу свестрани радници чија се занимања преклапају и који могу ефикасније да мењају једни друге у случају нужде или бољег радног места.

Радно искуство као и обука коју су прошли може да их одведе до далеко боље позиције, поготово ако су имали прилике да стекну знања из области софтверског развоја, управљања и креирања апликација, руковања ретким хардвером у својству подршке или администратора као и мрежне архитектуре. Знање програмских језика је све траженија пословна вештина а локалне образовне установе ту потребу још увек нису чак ни регистровале.

У сваком случају, све је више послова који захтевају од својих запослених да се стално усавршавају или да су већ прошли известан ниво обуке. Стара пословица која каже „Што више знаш – Више вредиш“ никада није била актуелнија него данас. Ај-Ти едукација и повезана занимања су ствар будућности и то оне блиске коју ћемо гледати већ кроз неку годину, ако није већ стигла.