Етереум блокчејн технологија и иновације

Приликом разматрања блокчејн технологије потребно је прво схватити суштину њеног постојања. Ова технологија је заснована на такозваном пир то пер повезивању (П2П / préstamos online inmediatos – kreditos247.es. Ово конкретно значи да се дистрибуирана апликациона архитектура базира на партиционим задацима између такозваних пирова. Пирови су једнако привилеговани, еквипотентни учесници у апликацији и на тај начин они формирају П2П мрежу или тачке.

Пре креаирања Етереума, блокчејн апликације су биле дизајниране да могу да ураде врло мали број операција. Биткоин и остале крипто валуте су, на пример, биле циљано креиране да функционишу само као пир то пир дигиталне валуте. Међутим, одмах су се појавили и проблеми, јер је процес текао споро. Постојала су опције или да се прошири сет функција самог Биткоина и осталих типова апликација, што би било поприлично компликовано и трајало би предуго, или да се развијају нове блокчејн апликација, али и могућност да се развије потпуно нова платформа, што се на крају и десило у облику Етереума.

Суштинска иновација Етереума, Етереум Виртуелна Машина или ЕВМ(préstamos sin intereses kreditos247)  је осмишљен као комплетан софтвер који функционише на овој платформи. Он омогућава било којој особи да покрене програм, без обзира који је програмски језик у питању. Зато ЕВМ далеко олакшава процес креирања блокчејн апликација и све се одвија много брже него икада раније. Уместо да се креира потпуно нови блокчејн за сваку нову апликацију, сада преко Етереума можете потенцијално да развијете хиљаде различитих апликација на једној јединој платформи.

Наравно, сада се вероватно питате за шта конкретно Етереум може да се користи. Ова платформа омогућава девелоперима да креирају и рапореде децентрализоване апликације. Децентрализована апликација или Дапп служи њеним корисницима за неку специфичну сврху. Биткоин је, на пример, Дапп који омогућава својим корисницима са П2П електронским кеш системом да изводе онлајн Биткоин плаћања. И зато што су изграђене од кодова који се извршавају на блокчејн мрежи, децентрализоване апликације не могу да буду контролисане како од стране појединца, тако и од стране било ког типа централног ентитета.

Такође, било која централизована услуга може да се децентрализује преко Етереума. И ово правило важи од гласања, регистрација разних врста па све до регулаторних сагласности и осталих правних и економских послова. Поред тога, Етереум може да се користи за креирање Децентрализованих Аутономних Организација или ДАО. ДАО је увек потуно аутономна, децентрализована организацја без лидера и без могућности да има лидера икада у будућности. А сам ДАО се води преко програмског кода у скупу смарт уговора написаних на Етереум блокчејну. Овај код је дизајниран тако да замени правила и структуру традиционалне организације, елиминишући потребу за људском управом и централизовану контролу. Учешће у ДАО припада свакоме ко купи токене, али уместо да сваки токен носи вредност деонице или власништва, као у традиционалним системима, он овде има улогу гласачког права.

Колико ће ова идеја заживети у будућности показаће време и највише трошкови одржавања. Међутим, треба да будемо свесни да ћемо за две до три године сви ми бити учесници у оваквим или сличним операцијама и да ће се већина наших пословних подухвата, као и највећи део новчаних трансакција овијати управо преко Етереума или неке друге, још развијеније и лакше за коришћење, информационе платформе.